foto door

Afscheidsfotografie

Het is niet het eerste waar je aan denkt als iemand ongeneeslijk ziek is. Toch is het iets heel waardevols en moois om dit samen te doen. Heel erg begrijpelijk dat niet iedereen erom staat te springen. Daarom is het erg belangrijk om een ervaren fotograaf te kiezen. Graag geef ik je een inkijkje in hoe een familie die ik een paar jaar geleden mocht vastleggen deze reportage heeft ervaren: “Mama vond het een hele fijne sessie. Soms was ze een beetje emotioneel. Ze vond de locatie erg mooi en was er op haar gemak. Ook wist ze dat we op dat moment mooie herinneringen aan het maken waren. Wij kijken met een positief gevoel terug op de fotosessie. Uiteraard omdat mama er toen nog was maar ook omdat het een fijne ervaring was. Het fotoalbum is van grote waarde omdat we dit er altijd even bij kunnen pakken en terug kunnen kijken op een mooie herinnering.” Tips om deze fotosessie zo fijn mogelijk te laten verlopen zijn: een kennismakingsgesprek vooraf, een locatie waar iedereen zich prettig voelt en ruim de tijd nemen! Wat doet het met mij als fotograaf? Door mijn jarenlange ervaring als familiefotograaf ben ik nooit zenuwachtig voor een fotosessie (nou..oke een beetje gezonde spanning dan). Behalve als het om een afscheidsreportage gaat… dat gaat me echt aan het hart. Het raakt me meteen. Je weet dat alle echt àlle details meer dan belangrijk zijn dus je moet heel scherp zijn. Ondertussen vind ik het erg belangrijk om iedereen goed in de gaten te houden. Worden de emoties even teveel dan lassen we een pauze in. En aan de andere kant kun je de sessie ook niet te lang laten duren omdat degene die ziek is vaak snel moe is. Het is balanceren tussen allerlei factoren dus een goede voorbereiding is heel belangrijk. Deze fotosessies kan ik na jaren nog precies voor de geest halen ze maken diepe indruk op me. Dankjewel alle families die ik ooit op deze wijze mocht vereeuwigen! Ik zal jullie geliefden nooit vergeten!

DESIGN BY STUDIO MHILARIUS

PRIVACY POLICY

©2024 Foto Door ingrid mol

algemene voorwaarden